Održan otvoren dan Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u Osijeku!

Prošli tjedan u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara (PKCM) u Osijeku održan je dan otvorenih vrata kojem su prisustvovali osmaši svih mađarskih škola iz naše regije.

U posljednjem razredu osnovne škole svaki učenik mora donijeti važnu odluku, riječ je naravno o  srednjoškolskom obrazovanju. Uprava PKCM u Osijeku kroz dan otvorenih vrata želi olakšati ovu odluku. Tada se učenici osmih razreda upoznaju sa školom i informiraju o mogućnostima koje ona nudi, a isto tako im se ukazuje na važnost i prednost učenja na mađarskom jeziku.

– Smatramo važnim da učenici mađarskih škola u Hrvatskoj upoznaju našu ustanovu i, ako postoji ijedan način, da se upišu u ovu srednju školu. PKCM osim što se može po kvaliteti natjecati sa svim hrvatskim školama, ima i brojne prednosti, jer oni koji uče u našoj školi nauče osim hrvatskog i mađarski jezik. Potičem sve da se upišu kod nas i odaberu obrazovanje na mađarskom jeziku – rekao je ravnatelj, Janoš Andoči, koji je dodao da su sada spremni i za prihvat učenika iz daljnjih mjesta budući da je izgrađen novi učenički dom.

Trenutno PKCM pored gimnazije nudi tri strukovna zanimanja. Za one koji žele ići na fakultet, najbolji je izbor opća gimnazija, jer će učenici steći širok spektar znanja. Postoji i strukovno obrazovanje i to smjer ekonomist i hotelijersko-turistički tehničar, koji traju četiri godine, ali možete odabrati i profesiju kuhara, koja se može završiti u tri godine.