Održana 21. sjednica Gradskog vijeća

Foto: MB Press

Danas u 13 sati održana je 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira, na kojoj je prisustvovalo 14, od sveukupno 18 gradskih vijećnika.

Na ovoj sjednici tijekom točke dnevnog reda pitanja i prijedlozi, oporba je započela raspravu o tretiranju komaraca na području grada i prigradskih naselja. Komarci su danas najveća muka građanima te se očekuje odgovor vladajućih.

Kao što je najavljeno na području Belog Manastira komarci će se tretirati prvi puta sutra, u utorak 18. lipnja. Tretiranje će se vršiti iz vozila u razdoblju od 19:30 do 21:30 sati.

Gradonačelnik Tomislav Rob, najavljuje kako ovo neće biti jedino tretiranje komaraca u ovoj sezoni, već kako je planirano još jedno zaprašivanje ako za time bude potrebe. Mogućnost češćeg tretirana je otvorena o potrebi i sredstvima. Sredstva predviđena za deratizaciju su pola milijuna kuna u okviru rebalansa proračuna, što uključuje i tretiranje komaraca. Iz Grada objašnjavaju kako se do sada nije išlo u tretiranje jer je struka rekla kako bi se trebalo sačekati koji dan zbog novog naleta određene vrste komaraca iz Kopačkog rita, koji je očekivan za početak ovoga tjedna.

Osim teme komaraca na današnjoj sjednici glavna pozornost bila je na udrugama i zajednicama na području grada koje su iznosile izvješća za 2018. godinu i ostvarivale dogovore i planove za tekuću godinu.