Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Belog Manastira, Pavelić predsjednik

Danas u 13 sati održana je svečana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Belog Manastira. Osim što je sjednica konstituirajuća, usput je bila i prva radna sjednica u ovom sazivu. Nakon prisege članova odabran je predsjednik Gradskog vijeća, a izglasan je Igor Pavelić. Belomanastirsko Vijeće u ovom sazivu ima 15 članova od kojih su 10 iz redova koalicije HDZ-a s HSU-a.

Gradonačelnik Tomislav Rob prije početka sjednice obratio se medijima i izdvojio najbitnije stavke dnevnog reda.

Izdvojeni su projekti prve faze uređenja parkinga u Ulici Alojzija Stepinca, izmjena urbanističkog plana koja obuhvaća širenje postrojenja mljekare i tvornice suhomesnatih proizvoda Baranjka tvrtke Belje plus te uređenje prostora Centra za kulturu Beli Manastir.

Centar za kulturu Beli Manastir će tako odlukom Gradskog vijeća i sufinanciranjem Ministarstva kulture i medija dobiti podno grijanje u prostoru kino dvorane te sanaciju dijela krovišta zgrade u centru grada. Vrijednost ovog projekta je 400 tisuća kuna.

Prva faza uređenja parkirališta u Ulici Alojzija Stepinca vrijedi 500 tisuća kuna, a ukupno će koštati 1,2 milijuna kuna.

Belje plus proširuje svoje poslovanje u okviru mljekare i tvornice suhomesnatih proizvoda Baranja.

Urbanistički plan obuhvaća i belomanastirsku vojarnu koja godina stoji prazna, a Grad ju je dobio na opravljanje. Ovom promjenom ona se stavlja u gospodarsku svrhu kako bi se djelomično iskoristila.

Rob je dodao kako očekuje stabilnu većinu i donošenje odluka u iduće četiri godine te da se nastavlja suradnja s SDSS-om na lokalnoj razini.