Održana šesta po redu „Baranjska už’na“ u Jagodnjaku

U Jagodnjaku je jučer održana manifestacija Baranjska už’na u kojoj su se predstavljala tradicionalna jela, kolači i drugo. Ovo je šesta Baranjska už’na po redu, a organizator je udruga žena Sretne i spretne iz Jagodnjaka u suradnji s Općinom Jagodnjak.

Članice udruge pripremile su preko 40 vrsta jela i preko 40 vrsta kolača. Prepuni stolovi svega najboljeg što Baranja može dati, i to sve pripremljeno od strane vrijednih članica udruge.

Izložbu je otvorila predsjednica udruge Radmila Dvornić Stojković , koja je istaknula da je udruga mlada, ali da su žene članice pune ideja i planova te se nadaju da će ih uspješno realizirati. Udruga žena Sretne i spretne iz Jagodnjaka trenutno ima 25 članica.

,,Svake godine održavamo manifestaciju Baranjska už’na, ono nam je šesta po redu, a udruga djeluje sedam godinu. Za Baranjsku užinu pripremili smo velik broj jela i kolača, ali mogu se pronaći i lovački specijaliteti, sve što se jelo nekad na ovim prostorima. Baranja ima najbogatiju kuhinju i asortiman hrane”, rekla je Radmila Skojković, predsjednica udruge žena Sretne i spretne iz Jagodnjaka.

Načelnika Općine Jagodnjak, Danijela Mlinarević, rekla je kako Općina podržava rad udruge pa tako i ovu manifestaciju: ,,Podržavamo rad udruge, drago nam je da možemo pomoći da se ljudi druže.

Galerija je dostupna na facebooku: