Održano predavanje ”Kako postati i ostati par”

Jučer u večernjim satima održano je predavanje ”Kako postati i ostati par” koje je organizirala Gradska knjižnica Beli Manastir povodom međunarodnog tjedna braka, svjetskog dana braka i Valentinova. Predavačica je bila Elizabeta Matuzović iz Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije.

”Dobro je progovarati o temama ljubavi i braka jer život u dvoje ne čini samo dobrobit za djecu nego i za parove jer se onda i njihov život kvalitetno poboljšava.” – objašnjava Elizabeta Matuzović iz Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije.

U Hrvatskoj svaki treći brak završava razvodom te živimo u vremenu kada se stvari lako mijenjaju. Predavačica Matuzović naglašava kako za sve postoji škola i tečaj, a samo za ovo važno područje braka i obitelji ne postoji te da tu nastaju pukotine i neukost koja uzima danak. Važno je o ljubavi i braku govoriti češće, a ne samo za Valentinovo.

”Stari parovi kažu da je dobro njegovati toleranciju, velikodušnost i srdačnost. Treba uvijek nekako na drugu osobu gledati s pozitivnim očima.” – savjetuje Elizabeta Matuzović.