Održano regionalno natjecanje za Najljepšu mamu Hrvatske 2019. godine

Večeras je, u Hotelu Patria, održano regionalno natjecanje istočne Hrvatske za Najljepšu mamu Hrvatske 2019. godine. Na ovome natjecanju sudjelovalo je 14 majki u dvije kategorije: kategorija od 23 do 39 godina i dijamant kategorija od 40 do 53 godine. Natjecateljice su se borile za šest mjesta u finalu svojim izgledom, talentom i osobnošću koje je ocjenjivao deveteročlani žiri. Finale će se održati 1. lipnja 2019. godine u Šibeniku, gdje je ovo natjecanje prije tri godine i počelo. Cilj ovog natjecanja je promocija turizma i kulture Hrvatske kroz zabavni karakter. Najzaslužnija osoba za ovo natjecanje je Maja Gnjidić Verdecchia vlasnica licence Najljepša mama Hrvatske.

Za regionalno natjecanje istočne Hrvatske prijavilo se 60 žena od kojih se izabralo njih 14 za svečano natjecanje. Natjecateljice su imale dva izlaska, u prvom su se predstavile, a u drugom su prezentirale svoje talente. Talenti su razni, od pisanja poezije, izrade nakita, šivanje, ples i slično. Nakon oba izlaska žiri je ocijenio sve natjecateljice. Natjecale su se: Iris Rusan, Danijela Pintarek, Laura Palančević, Matea Talajić, Dragana Veselinov, Marijana Stokanović, Kristina Župan, Mirela Gešpert Bertić, Tatjana Lulić, Ines Zoroja, Marija Lucić, Nina Savić, Danica Azenić i Andrea Smintić Šimunov.

Deveteročlani žiri sastojao se od organizatora i sponzora natjecanja koji su dodijelili lente majkama koje su prošle u finale koje će se održati 1. lipnja 2019. godine u Šibeniku. Iris Rusan osvojila je lentu Grada Belog Manastira koju joj je dodijelio član žirija gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob. Lentu TZ Baranje i TZ Osječko-baranjske županije dodijelila je članica žirija Jasmina Doboš Lauri Palančević. Kristina Župan nositeljica je lente sponzora Belje. Ivan Gešmajer iz Vinarije Geštmajer, ujedno i sponzor natjecanja, dodijelio je lentu Mireli Gešpert Bertić. Članice žirija Ruža Milošević i Dragana Slatinac lentu su dodijelile Mariji Lučić. Zadnja izabrana finalistica je Danica Azenić kojoj je lentu uručila članica žirija Marina Jerant, modna dizajnerica i vlasnica modne kuće Lukabu. Osim navedenih u žiriju bile su i vlasnica licence Najljepša mama Hrvatske Maja Gnjidić Verdecchia, prošlogodišnja pobjednica natjecanja Ines Novak i pročelnica za kontinentalni turizam Tatjana Roth.

Jedna od finalistica natjecanja, Iris Rusan, poručila je svim majkama koje se nisu prijavile da to obavezno učine iduće godine. ”Upoznati ostale natjecateljice bilo je vrlo interesantno i trebamo svima pokazati s čime se bavimo te time ukazati koliko su majke ustvari hrabre.” – poručuje Iris Rusan, finalistica iz Luča. 

Osim predstavljanja i izbora natjecateljica predstavile su se mlade modne dizajnerice, polaznice Lukabu modne akademije sa svojim kreacijama, bivše finalistice i pobjednice ovog natjecanja. Ovu večer uljepšali su Sanja Azenić i Jakov Mađarić sa svojim izvedbama.  Osim zabave ovo natjecanje imalo je i humanitarni karakter. Humanitarna udruga Srce za Afriku primala je donacije i predstavljala svoj rad te su sva prikupljena sredstva usmjerena na financiranje škola, vode, hrane i liječenja djeci u Ruandi.

Galeriju pronađite OVDJE.