Općina Bilje bilježi iznimno uspješnu turističku godinu

foto: MB Press

Općina Bilje kao jedna od istaknutijih turističkih destinacija u Baranji ove godine bilježi zavidne brojke nakon koronakrize. Od početka godine do danas Općina Bilje ostvarila je preko 16.700 noćenja, oko 7.800 dolazaka prema e-Visitoru i 45 tisuća dolazaka u Park prirode Kopački rit.

,,Dolazimo do zavidnih brojki dolazaka u našu destinaciju i Kopački rit”, rekla je Ivana Plaščak ravnateljica Kulturno-razvojnog centra Općine Bilje.

Osim prirodnih ljepota općina Bilje nudi brojne manifestacije koje su se već renomirale kao najbolje i najposjećenije u ovom dijelu Hrvatske. ,,Njegujemo naše manifestacije koje nastojimo iz godine u godinu dići na višu razinu. Naše četiri najveće manifestacije su Etno susreti u Bilju, Ribarski dani u Kopačevu, Paprika fest u Lugu i Dani općine Bilje. Oblik manifestacija i sadržaj je usmjeren na privlačenje većeg broja turista”, istaknula je ravnateljica.

Etno susreti su ove godine privukli veći broj posjetitelja negoli je to očekivani čime je vraćen stari sjaj manifestaciji koja se namijenjena više lokalno.

Daleko najveća manifestacija su Ribarski dani u Kopačevu koji su ove godine privukli oko 12 tisuća posjetitelja kroz tri dana unatoč kiši koja je neumoljivo pljuštala svih dana.

Dvorac Tikveš novi je biser kulturne i prirodne baštine na području ove destinacije koji je prouzročio većem broju posjeta cjelokupnoj destinaciji. ,,Posjetitelji mogu vidjeti prekrasnu interpretaciju prirodne i biološke raznolikosti našeg Kopačkog rita i daje povijesni pregled od izgradnje do danas”, ističe ravnateljica.

,,Općina Bilje se profilirala kao mjesto gdje ljudi žele doći, vidjeti netaknutu prirodu i uživati u drugim aktivnostima kao što je Stara Drava na kojoj je moguće voziti kanue, jahati na ovom prostoru, iznajmiti bicikle, posjetiti Kopački rit te kušati vrhunsku hranu u brojnim restoranima”, komentirao je Željko Cickaj načelnik Općine Bilje i istaknuo Svjetsko prvenstvo u ribolovu koje je privuklo brojne posjetitelj.

Do kraja godine slijedi još i advent koji se uvelike planira i organizira, a počinje 3. prosinca. Nešto drugačiji advent u odnosu na prošle godine bit će po lokaciji, a Plaščak otkriva kako će se održati u dvorištu Turističke zajednice Općine Bilje – Kopački rit i u prijemnom centru Kopačkog rita. Neki od sadržaja koji će obogatiti tri adventske nedjelje su akustične večeri, DJ-evi, winter garden… U organizaciji sudjeluje Savjet mladih Općine Bilje. Detalji će biti objavljeni uskoro.