Općina Čeminac novim proračunom osigurala više novca za demografiju

izvor: Općina Čeminac

Prije nekoliko dana održana je 37. sjednica Općinskog vijeća Općine Čeminac na kojoj je donesen Proračun Općine za 2021. godinu i s projekcijama za 2022. i 2023. godinu.

Kroz proračun osigurano je više novca za novorođenu djecu te će tako sada roditelji za rođenje prvog djeteta dobiti naknadu od 15.000 kuna, za rođenje drugog 20.000 kuna i za rođenje trećeg te svakog sljedećeg djeteta po 30.000 kuna.

Umirovljenicima povećana je prigodna potpora povodom blagdana Božića i Uskrsa na ukupno 1.000 kuna godišnje.

Novost u Proračunu je jednokratna pomoć osobama i obiteljima u iznimno teškim trenutačnim životnim okolnostima za pokrivanje troškova pogrebnih usluga u iznosu od 2.000 kuna.

,,Odgovorno i vodeći brigu o svim segmentima života kao i o funkcioniranju Općine Proračun je usklađen prvenstveno s potrebama mještana Općine Čeminac i trenutačnom situacijom pandemije uzrokovane korona virusom. Sačuvana je stabilnost planova razvoja i unaprjeđenja kvalitete života kroz programe izgradnje komunalne infrastrukture, obrazovne i sportske infrastrukture, infrastrukture za daljnji razvoj kulturnog i društvenog života, razvoj lokalne i socijalno osjetljive zajednice.” – Proračun su komentirali iz Općine.

Načelnik Zlatko Pinjuh dodao je: ,,Kroz ovih pet godina pristup u vođenju naše Općine krajnje je ozbiljan i odgovoran, što he svim mještanima povećalo standard, a samu Općinu osnažilo do te mjere da i u ovim kriznim trenutcima nitko krizu nije previše osjetio. Uvjeren sam da će tako biti i dalje.”