Općina Popovac sufinancira polaganje vozačkog ispita

foto:Cavna

Općina Popovac uvodi novu mjeru pomoći stanovništvu i poboljšanju kvalitete života mladih te konkurencije na tržištu rada. Po prvi puta sufinancirat će se polaganje vozačkog ispita učenicima završnih razreda srednjih škola. Za tu mjeru Općina izdvojit će 70 tisuća kuna za tekuću godinu.

Javni poziv će biti otvoren kroz mjesec dana, a prijaviti se mogu oni koji su školu završili prošle godine ili ju završavaju ove godine.

Princip sufinanciranja je s maksimalno 50 posto refundacije prethodno uplaćenih iznosa, a odnosi se na osnovni broj voznih sati, liječnički pregled te po jedan izlazak na ispit.
,,Smatramo kako će se teško zaposliti i jedan učenik koji završi srednju školu i nema vozački ispit. Vozački ispit danas je više nužnost nego što je nekada bio luksuz”, rekao je načelnik Općine Popovac Zoran Kontak.

Demografske mjere

Brojne su i druge demografske mjere kojima općinska vlast pokušava pomoći i pomladiti stanovništvo. Za svako rođeno dijete daje se 5 tisuća kuna.

Sufinancira se kupnja stambenog objekta za mlade obitelji s 25 tisuća kuna po zahtjevu za što je ove godine izdvojeno 100 tisuća kuna, a sva sredstva podijeljena su u tri mjeseca od otvorenja natječaja. Proteklih godina za tu mjeru izdvojeno je 200 tisuća kuna, a načelnik Kontak ističe zadovoljstvo sa zainteresiranosti. Najavljuje kako će iduće godine također ići natječaj za što se građani trebaju pripremiti.

Sve studente stipendiraju s 500 kuna, osnovnoškolcima osigurava se kompletan radni pribor, srednjoškolcima 750 kuna za kupovinu udžbenika. Također oni koji žive u učeničkim domovima daje se 500 kuna, a studentima za smještaj 250 kuna radilo se o privatnom smještaju ili domu.