OŠ Popovac domaćin Erasmus+ programa

U sklopu Erasmus+ projekta „Travel to future with my waste“ Osnovna škola Popovac je u tjednu od 23. do 29. travnja bila domaćin školama partnerima iz Turske, Portugala, Italije i Litve.

U školi se odvio niz raznih ekoloških aktivnosti, od radionica do predavanja, na kojima su škole partneri surađivale na cilju ostvarivanja projekta, tj. kako razviti vještine odabira proizvoda što će ostaviti manje otpada i dizajniranja inovativnih materijala na tu temu.

Održano je jedno predavanje i pet radionica u kojima su se učenici međusobno upoznali i od starih materijala izradili nove uporabne predmete poput novih svijeća, vrećica za kupovinu, pa čak su napravili i tortu od hrane koja se više nije koristila.

Osim radionica, za gostujuće škole isplanirana su i dva izleta. Prvi je bio u Kopački rit i Osijek, prilikom kojeg su učenici i njihovi učitelji, uz znamenitosti grada, upoznali i kako od stare plastike nastaje novi proizvod u masovnoj proizvodnji na primjeru tvornice Drava International.

Drugi izlet bio je u Zagreb u kojem su gosti obišli većinu najvažnijih zagrebačkih znamenitosti i posjetili Tehnički muzej Nikole Tesle.