Osam prometnih nesreća i šest pijanih vozača

foto: MB Press

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, dvije na području Belog Manastira te po jedna na području Đakova i Belišća.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentirano šest vozača osobnih automobila, koji su bili pod utjecajem alkohola i 1 vozač osobnog automobila koji se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,20 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 58-godišnjak iz Zagreba. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,52 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.