Osijek i OBŽ uvijek snažna potpora rukometnoj reprezentaciji Hrvatske

Hrvatska rukometna reprezentacija od 1. siječnja u Osijeku provodi završne pripreme za Europsko rukometno prvenstvo 2022., koje se odigrava u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 31. siječnja ove godine. U tom sklopu u Dvorani Gradski vrt odigrat će i utakmice Croatia Cupa, odnosno s reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Rusije, 6. i 8. siječnja.

Predstavnike hrvatske rukometne reprezentacije i Hrvatskog rukometnog saveza – izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoja Horvata, koordinatora svih selekcija Linu Červara, direktora svih nacionalnih reprezentacija HRS-a Ivicu Udovičića i pomoćnika izbornika muške reprezentacije Ivana Balića – danas (5. siječnja 2022. godine) u sjedištu gradske uprave u Tvrđi primili su gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, a susretu su nazočili i predstavnici Rukometnog saveza Grada Osijeka i Športske zajednice Osječko-baranjske županije.

– Drago mi je da je ekipa došla u najjačem sastavu, a posebno što su s nama vrhunski trener Lino Červar te jedan od najboljih svjetskih rukometaša, Ivano Balić, zbog kojeg su generacije mladih sportaša počele s treninzima i zavoljele ovaj sport. Siguran sam da su naši rukometaši utjecali i na djecu iz našeg grada da se odluče za rukomet, a vjerujem kako će Osijek uskoro imati i muškog prvoligaša baš kao što je slučaj u ženskoj konkurenciji. Reprezentacija je već sedmi put u Osijeku i ovdje se osjećaju kao domaćini, a na gradskoj upravi je da im pružimo najbolje uvjete za rad i treniranje kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće prvenstvo. Želim im svu sreću na tom putu, a pozivam sve Osječanke i Osječane koji vole rukomet da dođu na dvije pripremne utakmice Croatia cup-a te da pokažemo koliko Osijek i Slavonija vole reprezentaciju – kazao je gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić.

Zamjenik župana Mato Lukić u ime Osječko-baranjske županije izrazio je zadovoljstvo što rukometna reprezentacija Hrvatske upravo iz Osijeka kreće na novo veliko natjecanje. – Svi jako dobro znamo što rukomet i rukometna reprezentacija znači svima nama na istoku Hrvatske, ali i u cijeloj zemlji. Sport je nešto što okuplja ljude i proizvodi najbolje emocije u nama, pa nam je stoga još draže što je rukometna reprezentacija ponovno odabrala Osijek i Osječko-baranjsku županiju za pripreme, tijekom kojih ćemo im, kao i do sada, biti uvijek na raspolaganju – rekao je Lukić.

– Našu reprezentaciju uvijek inspirira dolazak u Slavoniju koju doživljavamo kao svoju kuću, a posebno nas inspiriraju Slavonci sa svojim pogledima i na sport i na život. To su iznimno uspješni ljudi koji imaju viziju, ideju, kreativnost i ljubav prema svom kraju. Imponira mi njihova volja i želja i mislim da možemo puno naučiti od njih, s obzirom da su unatoč činjenici da su prije 30 godina stajali na braniku domovine, sada puni altruizma i vjere u bolje sutra uz pomaganje drugima. Smatram da Slavonci imaju silnu empatiju, što ponavljam i našim igračima, a to je i jedan od razloga zašto dolazimo ovdje. Stoga se zahvaljujem gradonačelniku Radiću i njegovim suradnicima na prijemu i uvjeren sam da će ova ekipa, na čelu s mladim kadrom ponovno donijeti velike rezultate s međunarodne scene – istaknuo je koordinator svih muških selekcija i bivši hrvatski izbornik Lino Červar te poželio svim građanima Osijeka i Osječko-baranjske županije sve najbolje u novoj 2022. godini.

Ivica Udovičić naglasio je kako je imao čast biti s reprezentativcima svih sedam puta koliko su bili u Osijeku. –  Svaki put smo se odlično osjećali, a uvjeren sam da ću uskoro doći i osmi put. Svima želim sve najbolje u novoj godini, a reprezentaciji puno uspjeha na Europskom prvenstvu – rekao je.

– Ovdje se osjećamo izvrsno, a Osijek je još jednom pokazao da je grad sporta i da razumije što je sve potrebno vrhunskim sportašima. Drago mi je čuti i razmišljanja za budućnost koja se sastoji od odličnih projekata, nužnih za razvoj sporta ne samo u gradu, već i u cijeloj Hrvatskoj. Nadam se da će se pozitivna energija odavde proširiti na cijelu našu zemlju kao i promišljanje o tome koliko je sport neophodan i važan. Zahvaljujem se svima na lijepim željama za prvenstvo i nadam se da ćemo biti pravi te da ćemo zajedno slaviti buduće pobjede. Svi se trudimo da gotovo obiteljsku atmosferu ništa ne poremeti, kako koronavirus tako i ozljede. Nastojimo se boriti protiv svih prepreka, zaobilaziti ih i izbjegavati, a uvjeren sam da ih svladati možemo samo zajedništvom – istaknuo je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat.