Osijek: nema novooboljelih, traži se hitna isplata poticaja poljoprivrednicima

U Osječko-baranjskoj županiji nema novoboljelih od koronavirusa, a županijski Stožer Civilne zaštite u subotu je od Ministarstva poljoprivrede odlučio zatražiti hitnu isplatu preostalih poticaja poljoprivrednicima kako bi se mogla nastaviti proljetna sjetva.  

Župan Ivan Anušić izvijestio je na konferenciji za novinare kako su posljednjih 19 testiranih uzoraka svi bili negativni, ali se tri uzorka šalju na ponovno testiranje, jer nalazi nisu takvi da ih službe sa stopostotnom sigurnošću mogu tumačiti kao negativne.

Izvijestio je kako je Županija odlučila kupiti pet respiratora, koje će dati osječkom KBC-u, a Stožer je odlučio od Ministarstva poljoprivrede zatražiti  hitnu isplatu preostalih poticaja poljoprivrednicma, koji moraju nabaviti repromaterijal radi nastavka proljetne sjetve.
Očekujemo pozitivan odgovor, da se poticaji isplate sada, jer ne smijemo zaustaviti kontinuitet poljoprivrednih procesa, rekao je Anušić.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić izvijestio je kako su jučer napravili prve testove pacijenata zaprimljenih u KBC-u, koji nemaju simptome, ali kontrolni testovi i dalje upućuju na prisutnost koronavirusa, pa nisu spremni za otpust.