Osijek: Poginule tri mlađe osobe, a teško ozlijeđena 21-godišnjakinja trenutno stabilno

foto:HRT/Neven Knežević

Tri su osobe poginule u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila u Osijeku. Riječ je o osobama starim 20, 24 i 25 godina. Dvadesetjednogodišnjakinja koja je jedina preživjela nesreću na jedinici je intenzivnog liječenja osječkog Kliničkog bolničkog centra, stanje joj je teško no stabilno.

Od osječkih vatrogasaca doznajemo da su iz PU osječko-baranjske u 4:53 minute dobili poziv za izvlačenjem unesrećenih iz automobila. Na teren su izašla dva vatrogasna vozila i devet vatrogasaca koji su na mjestu događaja zatekli tri mlađe poginule osobe, a četvrta je s teškim tjelesnim ozljedama prevezena u bolnicu.

Djevojka iza suvozača davala je znakove života, a vatrogasci su rezali vozilo kako bi je izvukli. 

Automobil je završio udaljen na desetke metara od ceste, prepolovljen. Dijelovi automobila razbacani su metrima uokolo.

Priopćenje iz Policijske uprave osječko-baranjske prenosimo u cijelosti:

Danas, 4. siječnja oko 4,50 sati u Osijeku se dogodila prometna nesreća u kojoj su tri osobe smrtno stradale, a jedna osoba je ozlijeđena.

Vozač osobnog automobila, 20 – godišnji hrvatski državljanin, upravljao je vozilom kolnikom Ulice Cara Hadrijana. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku te je izgubio kontrolu nad upravljačem. Vozilo je sletjelo s kolnika u park, udarilo u drvo i zaustavilo se.

Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno su stradali 20-godišnji vozač te 24-godišnji hrvatski državljanin i 25-godišnja hrvatska državljanka, putnici u vozilu. Ozlijeđenoj putnici iz vozila, 21-godišnjoj hrvatskoj državljanki, pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozlijede.

Očevid na mjestu događaja obavila je Općinska državna odvjetnica uz asistenciju očevidne ekipe Policijske uprave osječko – baranjske.

U vrijeme obavljanja očevida, od 5,05 do 9,38 sati za sav promet bio je zatvoren dio kolnika Ulice Cara Hadrijana te se odvijao obilaznim pravcima.

Ovim putem Policijska uprava osječko – baranjska izražava iskrenu sućut obiteljima smrtno stradalih osoba.