Osječki šahisti dobili novi prostor u Sportskoj dvorani Zrinjevac

U Sportskoj dvorani Zrinjevac danas (24. ožujka 2023. godine) je otvoren obnovljeni šahovski dom Zrinjevac koji će koristiti Osječki šahovski savez, a otvorenju su uz članove saveza i predsjednika  OŠS-a Zvonka Horvata, nazočili gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić te zamjenik župana Josip Miletić.

– Novoobnovljeni šahovski dom Zrinjevac služit će šahistima za brojna druženja i natjecanja u čemu je najznačajniji upravo rad s mladima u školi šaha. I sam sam šahist, veseli me ova igra te mi je drago da se ovaj sport i u gradu Osijeku prepoznaje na najvišoj razini zahvaljujući gradonačelniku Radiću koji je potaknuo obnavljanje ovog prostora. Osječko-baranjska županija pomogla je nabavkom televizora i opreme, a uvjeren sam da ćemo zajedničkim radom učiniti puno toga da se naši najmlađi nastave baviti šahom i da se vrhunski rezultati vrate u Osijek koji je nekada bio prvak države – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić podsjetio je kako Osječki šahovski savez konačno nakon 20 godina ima svoj dom.

– Šah se organizirano igra u Osijeku od 1913. godine, a najsjajnije godine su bile početkom 90-ih kada smo imali i prvake države. Zadnjih 20 godina osječki šah nije imao svoj dom. Prebacivanjem Zajednice osječkog sporta u Dvoranu Gradski vrt oslobodili smo ovaj prostor i  uložili u njega 9000 eura, kako zbog duge i uspješne tradicije, tako i zbog ljudi koji igraju šah, a najvažnije zbog mladih. Siguran sam da će se s uređenim domom ovaj sport popularizirati u Osijeku i da će ih biti još više. Osluškujemo potrebe šahista pa smo ove godine u proračunu osigurali čak sedam puta više sredstava za  njihov rad u odnosu na prethodnu – zaključio je gradonačelnik Radić.