Osječko-baranjska županija dodijelila priznanja najboljim osnovnoškolcima i srednjoškolcima

Zamjenik župana Josip Miletić primio je jučer (16. lipnja 2023. godine) učenike osnovnih škola s područja Županije koji su osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima te visoka mjesta na državnim natjecanjima u tekućoj školskoj godini.

Čestitavši im na uspjehu dožupan Miletić je istaknuo da Osječko-baranjska županija sustavno brine o svim obrazovnim ustanovama, edukaciji djelatnika i podršci učenicima i studentima. Naglasio je kako je novost da će se od ove godine dodjeljivati financijske nagrade učenicima i njihovim mentorima.

-Ove nagrade neka im budu poticaj za nastavak njihova obrazovanja i daljnje usavršavanje vlastitih vještina. Na tom putu zasigurno im puno znače njihovi mentori i roditelji, kojima također čestitam, a Osječko-baranjska županija i dalje će podržavati izvrsnost različitim mjerama i potporama. – kazao je Miletić.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul objasnila je kako je Osječko-baranjska županija ove godine imenovala 52 povjerenstva, a natjecalo se ukupno 2180 učenika.

– Od toga je 90 učenika osnovnih škola i 116 učenika srednjih škola osvojilo prve nagrade. Također, od ove godine nagrađujemo učenike koji se plasiraju na državna natjecanja i ondje osvoje neko od prva tri mjesta, neovisno jesu li to pojedinačna ili ekipna natjecanja. Osim toga novčano nagrađujemo učenike osnovnih škola, ako su sve razrede prošli s uspjehom 5,0, ali i učenike srednjih škola koji su imali uspjeh u rasponu od 4,7 do 5,0.

Nakon prijema učenika osnovnih škola, zamjenik župana Josip Miletić primio je i učenike srednjih škola koji su osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima te visoka mjesta na državnim natjecanjima u tekućoj školskoj godini.