Oskari znanja dodijeljeni najboljim učenicima


Dodjela najvećeg priznanja i nagrade za izniman uspjeh i postignute rezultate učenika – Oskara znanja – održana je jučer na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Već 15 godina ovim se priznanjem nagrađuju uspješni i izvrsni učenici te njihovi nastavnici i mentori, temeljem njihova uspjeha na državnim i međunarodnim natjecanjima. Dodjeli nagrada prisustvovao je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, kao predstavnik Hrvatske zajednice županija koja svake godine i financijski podržava održavanje ove svečanosti.

– Drago mi je da imam priliku čestitati ovogodišnjim dobitnicima Oskara znanja, a zadovoljstvo je istovremeno biti predstavnik Hrvatske zajednice županija na ovoj dodjeli, koja prepoznaje njenu vrijednost i financijski pomaže njeno održavanje. Osobito mi je drago da su nagrađeni i brojni učenici iz Osječko-baranjske županije. Danas nagrađeni učenici najbolji su u svojim područjima u Hrvatskoj, pa čak i svijetu, što je iznimno priznanje i uspjeh – rekao je župan Anušić te pozvao učenike da nakon završetka školovanja ostanu u Hrvatskoj.

– Moja želja je da nakon što završite svoje obrazovanje ostanete u Hrvatskoj i implementirate svoje znanje u njen razvoj. Vi ste budućnost Hrvatske, a svojim znanjem, trudom i umijećem pokazujete da možete bolje nego što smo možda mogli mi – poručio je župan učenicima i čestitao im na velikom uspjehu.

Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima, nagrađeno je 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora koji su ih pratili, a za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima nagrađeno je 94 učenika i 41 mentor. Brojni nagrađeni učenici dolaze i iz Osječko-baranjske županije.