Otkup povratne ambalaže u Dardi od 28. prosinca

Nakon što je isporučena potrebna oprema te se u idućim danima osposobe tehničke strukture i sustav, Baranjska čistoća će od 28. prosinca na prostoru reciklažnog dvorišta u Dardi započeti s otkupom povratne ambalaže uz naknadu od 50 lipa u količinama koje nisu ograničene, ali uz poštivanje uvjeta i mogućnosti otkupnog mjesta.

Ova stimulativna mjera kojom se potiče na odvajanje ambalaže označene oznakom sustava povratne naknade od ostalog otpada, bit će omogućena za sve zainteresirane, a ne samo korisnike Baranjske čistoće.

Otkup povratne ambalaže pića, mlijeka i mliječnih proizvoda u jednokratnoj plastičnoj, staklenoj i metalnoj ambalaži od najmanje dva decilitra, provodit će se na adresi Osječka ulica 54e, radnim danima od ponedjeljka do petka između 07:00 i 15:00 sati te subotom od 07:00 do 12:00 sati. Povratna naknada preuzima se radnim danima od ponedjeljka do petka između 07:00 i 13:00 sati na blagajni Baranjske čistoće u Belom Manastiru nakon predočenja potvrde izdane prilikom predaje otpadne ambalaže na reciklažnom dvorištu u Dardi.