Otvoren drugi javni teniski teren u Osijeku

foto: OBŽ

U Korčulanskoj ulici, kod OŠ Grigor Vitez, danas otvoren je drugi javni teniski teren u Osijeku. Otvorili su ga zamjenik župana Josip Miletić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i tenisačica Donna Vekić te Igor Vekić.

– Danas sam sretna i ponosna što je izgrađen ovaj teren. Zahvaljujem mojoj obitelji na potpori i podršci u karijeri, Gradu i Županiji što podržavaju moje ideje i želje te što se otvara još jedan teren u Osijeku i tako daje još jedna prilika djeci da se bave sportom – kazala je Donna Vekić, dok je Igor Vekić dodao kako je riječ o projektu popularizacije tenisa kojim se planira izgraditi četiri javna teniska terena s različitim podlogama. Prošle godine izgrađen je teren sa travnatom podlogom, a danas otvoreni ima zemljanu podlogu.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić je rekao kako je ovo jedinstveni primjer u komu Grad na inicijativu Donne Vekić i u suradnji i s Osječko-baranjskom županijom otvara drugi javni teniski teren u Osijeku koji će biti besplatan za građane. – Grad konstantno ulaže u sport i sportsku infrastrukturu i siguran sam da ćemo i dalje nastaviti ovu hvalevrijednu priču – kazao je.

– Osječko-baranjska županija podupire izgradnju ovog, kao i drugih sportskih terena i infrastrukture koja je važna da bi se mladi mogli baviti sportom koji će ih maknuti od mnogih problema i stvari koje nisu dobre. Djecu konstantno potičemo na bavljenje sportom, i to ćemo činiti i u narednom razdoblju, pa i još snažnije jer će Osječko-baranjska županija 2024. godine biti Europska regija sporta te će sve što se radi u javnoj sportskoj infrastrukturi biti dodatno i financijski potaknuto – poručio je zamjenik župana Josip Miletić.