Otvoren je najveći regionalni ‘gamerski’ festival Wandercon u osječkoj dvorani Gradski vrt

Otvoren je najveći regionalni ‘gamerski’ festival Wandercon u osječkoj dvorani Gradski vrt. To je najveće regionalno okupljanje gamera, e-sportaša i gamerskih influencera. 

“Drago mi je da su ponajveći gameri regije i svijeta stigli u Osijek pokazati koliko je to velika i rastuća industrija. Nisam generacija koja ih poznaje, ali tu su svjetski prvaci, rekorderi. Produkcija je vrhunska, ovo je ogroman biznis i veliki događaj”, izjavio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić na otvorenju Wandercona.

“Ovo je veliki događaj. Vrlo zanimljiv, događaj koji promovira Osijek. Možda osim mlađih sugrađana neće svi razumjeti koliko je ovo veliko, ali ovo je definitivno budućnost i spektakl za mlađe generacije”, rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

U Osijek su stigli poznati gaming influenceri, youtuberi i streameri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Makedonije, Mađarske i Crne Gore – čija zajednička publika broji 10 milijuna pratitelja.

Istovremeno će se događati e-sportski turnir s više od 500 registriranih natjecatelja, sajam gamerske opreme, smotra najutjecajnijih regionalnih i svjetskih igrača te spektakularna prezentacija igre Joe Wander and the Enigmatic Adventures, svjetskog noviteta koji upravo ovih dana iz Osijeka, odnosno Slavonskog Broda kreće u prodaju putem sustava Play Station, Xbox i Steam.

Program se održava na tri odvojene pozornice s 326 četvornih metara LED ekrana. Igraju se Fortnite, League of Legends, Stumble guys, PUBG, Warzone 2, Apex, Call of Duty, CS:GO, Valorant, FIFA 23, Rocket League , Apex…