Otvorena izložba fotografija ”Baranja u objektivu” autorice Mihaele Vojtek

Jučer je otvorena izložba fotografija po nazivom ”Baranja u objektivu” autorice Mihaele Vojtek u Etnološkom centru baranjske baštine. Izložba je dio manifestacije Ljeto u Belom Manastiru koju organizira Centar za kulturu.

Izloženo je 50 fotografija koje pokazuju sve ljepote Baranje od gastronomije do prirode. Fotografije su nastale u posljednjih 7 godina, otkako se autorica ozbiljnije počela baviti fotografijom.

Mihaela Vojtek mlada je autorica iz Belog Manastira, a ovo joj je prva samostalna izložba. Prvi put se s fotografijom susrela još u djetinjstvu, a objašnjava to kao ljubavlju na prvi pogled. Od hobija prešlo je u ozbiljniji posao u posljednjih 7 godina. U međuvremenu Mihaela je počela raditi kao fotoreporter na portalu Baranja info, kada su se ljudi najviše upoznali s njenim radom. Danas, njen rad, postaje umjetnost, a bavi se fotografiranjem vjenčanja, krštenja, obitelji, portreta i drugo.

,,Izložba je nastala kao višegodišnje zapažanje prekrasnih baranjskih motiva od jela i pića pa do prirode koja oduzima dah. Cilj je skrenuti pažnju i istaknuti prirodne ljepote i ponude Baranje koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim”, istaknula je autorica.

Izložba je otvorena do 1. rujna. Ulaz je slobodan uz poštivanje epidemioloških mjera.