Otvorene prijave za besplatne tretmane pomoću Play Attention® uređaja

Zahvaljujući donaciji Udruge RTL pomaže djeci od travnja ove godine Dječji kreativni centar DOKKICA započeo je s pružanjem usluga tretmana uz pomoć sustava Play Attention®.

Play Attention® je svjetski priznat uređaj za koji je znanstveno dokazano da pomaže korisniku uvježbati održavanje pažnje te posljedično uz sebe nosi niz pozitivnih učinaka.

Play Attention® je neinvazivna računalna tehnologija nastala procesom spajanja skeniranih moždanih impulsa, kognitivnih vježbi i tehnika oblikovanja ponašanja. Sustav je namijenjen produljenju, učvršćivanju i usmjeravanju pažnje te poboljšanju pamćenja, što djeci omogućava ostvarivanje svojih punih potencijala te posljedično i do uspješnijih ishoda u školi ili kod kuće.  

Kako funkcionira Play Attention® sustav?


Play Attention® sustav sastoji se od narukvice i računalnog programa koji sadrži zanimljive video-igrice. Tijekom korištenja, sustav preko BodyWave narukvice šalje podatke o moždanoj aktivnosti u igricu što omogućava da dijete svojom pažnjom i koncentracijom u potpunosti kontrolira tijek igre na ekranu dok sustav daje informaciju o stupnju pažnje.

Koji su učinci tretmana?

  • bolje održavanje i produbljivanje fokusa pažnje
  • bolje praćenje uputa dobivenih izvana
  • bolje prepoznavanje trenutaka kada pažnja slabi
  • bolje ignoriranje ometajućih podražaja iz okoline
  • bolja diskriminacija bitnog od nebitnog sadržaja
  • razvijanje strategija za bolje pamćenje

Tko se može uključiti u besplatne tretmane u DOKKICI?

Djeca od navršenih 6 do 18 godina s ADHD-om i ADD-om, autizmom, disleksijom, disgrafijom, traumom mozga.

Kako prijaviti dijete za besplatne tretmane u DOKKICI?

Prijavu može podnijeti roditelj/staratelj djeteta na e-mail [email protected] a u prijavi je potrebno navesti ime, prezime i dob djeteta, osnovne informacije o eventualnoj teškoći s kojom se dijete suočava te kontakt telefon roditelja, ili na broj 091 6172 911.

Tretmani će se provoditi na adresi Otokara Keršovanija 4 u Osijeku.