Ove godine Vilu Baranju u Dramlju posjetio manji broj djece

Nakon što je cijeli svijet pogodila pandemija koronavirusa i promijenila život, tako je i razna poslovanja. Nakon upitnih ljetovanja u svibnja, postavilo se pitanje i odlazak djece s područja Baranje u Dječje odmaralište Vila Baranja u Dramlju, koja je pod upraviteljstvom Stanouprave d.o.o.

O ovoj sezoni razgovarali smo s direktorom Stanouprave, Marijanom Peranom.

Dječje odmaralište Vila Baranja namijenjeno je prvenstveno osnovnoškolcima s područja cijele Baranje koji tamo ljetuju već niz godina u nazad po pristupačnim cijenama. Direktor Peran objasnio je kako su ove godine na ljetovanje putovala djeca iz Belog Manastira i još nekoliko baranjskih općina, dok općine Čeminac, Kneževi Vinogradi, Darda, Draž i Bilje nisu uputili niti jedno dijete. Dječje odmaralište Vila Baranja je ostvarilo 50% manje posjeta u odnosnu na prošlu sezonu.

,,To je znatan pad u poslovanju Dječjeg odmarališta Vila Baranja u Dramalju.” – rekao je, te nadodao kako je sezona odrađena u skladu svih epidemioloških mjera i preporuka te da se niti jedna osoba nije zarazila Covidom-19. ,,Sve je odrađeno u skladu s preporukama i mislim da oni koji su boravili tamo bili zadovoljni kao svake godine.” – dodao je direktor Stanouprave, Marijan Peran.

Unatoč okolnostima sezonu u Vili Baranji ocijenio je kao vrlo dobru te dodao kako se za budućnost planiraju dodatni sadržaji i aktivnosti za djecu te da se razmatra mogućnost odlaska djece i u predsezoni, odnosno svibnju i lipnju.

Odmaralište Vila Baranja je opremljena novim krevetima, madracima, jastucima, posteljinom, novim rekvizitima za slobodne aktivnosti djece, opremom za rad i inventarom u praonici rublja i kuhinji. U troškovima opremanja odmarališta za djecu zajedničkim snagama sudjelovali su Stanouprava i jedinice lokalne samouprave s područja Baranje sukladno udjelima. Jedino Općina Čeminac nije sudjelovala u troškovima opremanja.