Pandemija koronavirusa je znatno srezala honorarne poslove, ali to se u 2021. mijenja

foto:pixabay

Honorarno zaposlenje proteklih godina iznimno je popularno u razvijenijim zemljama svijeta, među kojima dominiraju Sjedinjene Američke Države. Tijekom pandemije koronavirusa tako nešto pokazalo se kao još bolje rješenje za osiguravanje egzistencije no ikad prije. Upravo zato se mnogi okreću upravo tome.

Dakle, iako se prije samo godinu dana honorarni način rada činio kao nešto na zalasku, pandemija je promijenila apsolutno sve i honorarni posao ponovno je hit. Ne samo za zaposlenike već i poslodavce koji su u problemima zbog načina na koji moraju posljednjih mjeseci poslovati.

Uostalom, s tim se slažu izvršni direktori Fortune 500 kompanija, a to govori dovoljno samo po sebi. Nadalje, Constellation Research napravio je istraživanje koje pokazuje da honorarni rad na projektima donosi 30 posto bolju učinkovitost, smanjuje prigovore mušterija i općenito bilježi viši stupanj zadovoljstva kod osoba koje su zaposlene na tim projektima.

Na temelju svih tih saznanja, Monster je načinio novo istraživanje tijekom prosinca, kako bi utvrdio što očekivati u nadolazećoj godini. Čak 92 posto ispitanih smatra da je vrijeme za pronalazak honorarnog zaposlenja jer nudi veću sigurnost no pokušaj ostanka na jednom poslu uz prijavu i sve što već ide sa stalnim zaposlenjem. Također, 57 posto ispitanih vidi honorarno zaposlenje kao idealnu priliku jer mogu učiti, imati više izazova i općenito steći više iskustva kroz rad na više različitih radnih mjesta.

Također, čak 56 posto trenutno zaposlenih koji su sudjelovali u Monsterovom istraživanju, promišlja o ciljevima za 2021. u drugačijem smjeru no što su prije aktualne krize. Samim time, uzimaju u obzir honorarno zaposlenje jer smatraju da će na taj način sebi samima osigurati egzistenciju na bolji način no što bi sa stalnim zaposlenjem… Ukratko, vremena su se promijenila!