Pjesma “Osijek (Moj grad)” grupe Vinyl 33 zaživjela je u obliku emotivnog videospota

foto: Press

Vječna ljubav prema Osijeku bila je dovoljan motiv bendu Vinyl 33 za pisanje pjesme “Osijek (Moj grad)”.

Emotivna posveta Gradu na Dravi već neko vrijeme plovi radijskim eterom, a ovaj osječki sastav jučer je predstavio i službeni videospot.

U spotu se pojavljuju do sada neviđene scene gradskih ulica i novog stadiona NK Osijeka, čime je ovaj grad dobio još jednu predivnu razglednicu koja će zasigurno naći mjesto u srcima ljudi koji ga vole. Prelijepe kadrove grada Osijeka, na ponos svih njegovih stanovnika i cijele Lijepe naše, zabilježio je đakovački filmski redatelj Mario Šulina iz Produkcije Nova. U spotu se osim Vinyla 33 pojavljuju Igor Delač i Dječji zbor “Lipa”, koji su dodatno vokalno obogatili ovu odu svom omiljenom gradu.

Glazbu i tekst pjesme “Osijek (Moj grad)” potpisuju Ivan Milić i Marin Ćurković, dok je uz producenta Stjepana Rudinskog pjesmu aranžmanski oblikovao čitav bend. Sve zapaženiji bend na domaćoj glazbenoj sceni nastavlja hrabro koračati prema prvom studijskom albumu. Iznimno autorsko i sviračko umijeće očituje se u svakoj novoj pjesmi, a kulminacija dosadašnjeg autorskog rada upravo je pjesma “Osijek (Moj grad)”.