Plenković: Idući tjedan nastava će biti online u četvrtak i petak

foto:Vlada RH

U Banskim dvorima održan je sastanak vladajuće koalicije. Glavne teme koalicijskog sastanka bile su rebalans proračuna i proračun za 2022. godinu. Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao da će se idućeg tjedna u četvrtak i u petak nastava održavati putem interneta za sve škole i razrede.

O proračunu

– Ministar Marić je predstavio konture i rebalansa, i proračun za 2022., i projekcije proračuna za 2023. Najavljeni rast BDP-a za ovu godinu je trebao biti nešto veći od osam posto prema projekcijama koje imamo kao Vlada i koje ima Ministarstvo financija, što smatramo da je jako dobro s obzirom na prošlogodišnji pad od osam posto, rekao je premijer Andrej Plenković.

– Što se tiče partnera, svi su pozdravili i rebalans i proračun za sljedeću godinu, Vlada će usvojiti oba dokumenta u četvrtak, a idući tjedan ćemo raspraviti rebalans, a raspravu o proračunu ostavit ćemo za početak prosinca u Saboru.

O koronavirusu

– Što se tiče COVID-a, informirali smo kolege o epidemiji. Imamo sve veći broj novozaraženih. Važno je apelirati na sve koji se nisu cijepili da se cijepe, rekao je Plenković i pozvao na poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

– U posljednja 24 sata na respirator je stavljeno još 18 osoba, od toga 13 necijepljenih. Od 159 hospitaliziranih 116 ih nije bilo cijepljeno, od preminulih 30 njih 23 nije bilo cijepljeno, nabrajao je Plenković naglasivši važnost cijepljenja.

O online nastavi

– Nakon sastanka sa Stožerom u ponedjeljak danas smo poduzeli aktivnosti. Ministar Fuchs je dogovorio sa županijskim stožerima i stožerom grada Zagreba da se idućeg tjedna kad je blagdan Svih Svetih, da se četvrtak i petak nastava održi online tako da umirimo ovu školsku populaciju od ovog petka 29. listopada pa do 8. studenog, što mislimo da je jako dobro, rekao je premijer.