Plenković najavio izmjene poreznih zakona

Hrvatski sabor će u četvrtak, 28.rujna glasati o paketu od devet poreznih zakona koji bi trebali dovesti do povećanja plaća, glasat će i o novom zakonu o izbornim jedinicama.

Jučer, 27. rujna je održana 253. sjednica Vlade, predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na nekoliko aktualnih tema u proteklome tjednu. Jedna od tema je izmjena poreznih zakona. A najavio je kako će danas, 28.rujna, saborski zastupnici glasati o izmjenama devet poreznih zakona te istaknuo da se radi o paketu koji će dovesti do povećanja plaća.
 
“Još jednom jasno pokazujemo da mjere koje mi poduzimamo imaju direktan utjecaj na povećanje plaća naših građana, a uz to dajemo fiskalnu autonomiju lokalnim jedinicama i na taj način omogućujemo i njima da odlukama svojih predstavničkih tijela utječu na povećanje plaća“, poručio je premijer Plenković.
 
Ustvrdivši da prostora za povećanje plaća ima podsjetio je da su prihodi toliko porasli, osobito u najvećim gradovima, pa tako ne postoji nikakav problem kada je riječ o stanju financija najvećih gradova da i oni naprave iskorake u smanjenju stope poreza na dohodak, s obzirom na ukidanje prireza.
 
U četvrtak, 28. rujna će u Hrvatskom saboru zastupnici glasati i o novom Zakonu o izbornim jedinicama, podsjetivši da će se to glasovanje održati u roku koji je dao Ustavni sud, objavili su iz Vlade RH.