Počela je gradnja vrtića u Kopačevu

Prošlog prosinca hrvatska Vlada odobrila je nešto više od 5 milijuna kuna za izgradnju vrtića u Kopačevu, a sada su započeli građevinski radovi od strane tvrtke Nukleus iz Osijeka.

Planirano je da vrtić bude dovršen za 360 dana, čime bi se ispunio stari san  mještana Kopačeva, jer je nad sadašnjim vrijeme odavno prošlo. Preuređen  je iz učiteljskog stana izgrađenog 1880-ih, neposredno prije Domovinskog rata. Budući da izvorno nije građen za vrtić, neprestano su bila potrebna poboljšanja i preuređenja.

Novi vrtić, koji ispunjava sve zahtjeve 21. stoljeća, bit će izgrađen u blizini nogometnog igrališta i osmišljen je za smještaj 30 djece. Arhitekti su razmišljali i o seoskoj slici, pa će objekt predstavljati spoj moderne i tradicionalne gradnje. Dizajn i oprema interijera ispunit će zahtjeve našeg vremena, a vanjština – zasnovana na ideji odgojiteljice Ilonke Ruzsicske – sačuvat će tipične motive Kopačeva.

-Kad je izgrađen vrtić u Bilju, odmah sam dala znak da smo mi na redu. Kao područni vrtić, prijavu smo poslali preko središnje ustanove u Bilju, a zahvaljujući intervenciji našeg zastupnika Róberta Jankovicsa stvoreni su financijski uvjeti-rekla je Ilonka Ruzsicska, dodajući da će se time konačno ispuniti stara želja mještana Kopačeva, da imaju novi vrtić.