Počela je nova školska godina, u klupe je sjelo 450 tisuća učenika

foto: pixabay

Danas je počela nova školska godina, a u klupe je sjelo oko 450 tisuća učenika. Od toga, u osnovne škole njih oko 300 tisuća, a danas je prvi nastavni dan za 35 tisuća prvašića. U srednjim školama je oko 145 tisuća učenika. Početak nove nastavne godine bit će posebno izazovan za učenike i nastavnike u 62 osnovne škole diljem zemlje koje su se prijavile za eksperimentalnu provedbu cjelodnevne škole.

Pred više od 12 000 učenika, 62. škole koje su uključene u eksperimentalni program cjelodnevne škole novi su izazovi. Imat će pojačanu satnicu hrvatskog jezika, matematike, glazbene, likovne kulture, zadaće će pisati u školi, dobit će i nove predmete.

Na području Osječko-baranjske županije je prvi dan za 19.578 učenika osnovnih škola i oko 10.000 učenika srednjih škola.

Podsjećamo osobita značajka nove školske godine na području OBŽ je uključivanje naših škola u nacionalni projekt cjelodnevne škole. Naime, od ukupno 64 osnovnih škola iz cijele Hrvatske koje sudjeluju u Eksperimentalnom programu „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja”, s područja Osječko-baranjske županije u projekt je uključeno 13 osnovnih škola, i to 11 kojima je osnivač Županija, a to su osnovne škole Ernestinovo, Budrovci, Gorjani,„Ivana Brlić Mažuranić“ Strizivojna, Josipa Antuna Ćolnića Đakovo, Mate Lovraka Vladislavci, Matija Gubec Piškorevci, Popovac, „Silvije Strahimir Kranjčević“ Levanjska Varoš i Drenje.