Počinje Osijek Open 2023. ITF turnir vrijedan 25 tisuća dolara

Od nedjelje, 23. travnja, kroz sljedećih 14 dana, Osijek će dobiti nove pobjednike sve snažnijeg teniskog turnira – Osijek Open 2023., turnira ITF serije, vrijednog 25 tisuća. Turnir organiziraju klub Tennis Talents Osijek i Hrvatski teniski savez uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Drugu godinu zaredom Osijek je domaćin teniskom natjecanju u ženskoj i muškoj konkurenciji na kojem će nastupiti tenisačice s tri kontinenta i 20-ak zemalja, među kojima je 20 igračica među prvih 300 na WTA ljestvici. Muški turnir, koji će uslijediti nakon toga donosi niz jakih teniskih imena.

U nedjelju 23. travnja kreću kvalifikacije ženskog turnira. Odmjeriti će snage, razumije se, nekoliko domaćih igračica, među kojima Osječanke Sara Barbarić, Korina Roso i Nera Tešankić, a kako bi se priključile, uspiju li, finalnom dijelu turnira, gdje kvalifikantice čeka 18 tenisačica izravnog nastupa i 4 s ‘wild cardom’.

Antonija Ružić, Petra Marčinko, Tena Lukas, Lea Bošković…, hrvatske su tenisačice s plasmanom u završnom natjecanju.

Kvalifikacije će se igrati u nedjelju i ponedjeljak, a dan poslije, u utorak 25. travnja, počinje završni turnir za tenisačice. Prvog i drugog dana igrat će se po 8 mečeva 1. kola, u četvrtak slijedi 2. kolo, u petak 3., a u subotu polufinalni mečevi. U nedjelju 30. travnja na rasporedu su finala.

Istog dana ženskog finala počinju muške kvalifikacije. Igrat će se i sljedećeg dana, 1. svibnja. Potom, u jednakom ritmu kao i djevojke, od utorka 2. svibnja do nedjelje 7. svibnja, kada su na rasporedu finala, od 32 natjecatelja ostat će 1.

Osijek, Osječanke i Osječane tako kroz dva tjedna čeka odličan tenis u Perivoju kralja Tomislava. Mečevi će prvog dana početi u 9 sati. Igrat će se na svih 8 terena. A u slučaju kiše? Kao i u Wimbledonu. Čeka se sunce i nastavlja.