Počinju 58. Vinkovačke jeseni-ponos Slavonije i Srijema

foto: Vinkovačke jeseni

Tradicija, kultura, običaji, domaća gastronomska ponuda, sve to od danas možete doživjeti u Vinkovcima gdje počinju 58. Vinkovačke jeseni. Vinkovci su sljedećih deset dana središte tradicijske kulture. Desetodnevna hrvatska tradicijska manifestacija privodi kraju svoje šesto desetljeće, a brojka od 100 000 posjetitelja, koliko ih tih dana prođe gradom, dovoljno govori o ugledu manifestacije koja je davno prerasla granice Srijema i Slavonije, pa i same Hrvatske.

Program započinje danas, 8. rujna, popratnim priredbama te večernjom Smotrom folklora Vukovarsko-srijemske županije na kojoj će se običajima, pjesmama i plesovima predstaviti 52 kulturno-umjetnička društva. Otvara ih vukovarsko-srijemski župan u društvu domaćina, gradonačelnika Vinkovaca i njegova zamjenika.

Prvog vikenda predstavit će običaje i gastro ponudu Slovenija u Slavoniji. Uvod u svaku večer, tamburaši su na Sokaku koji pozdravljaju pjesmom sve goste grada na Bosutu okupljene na Trgu Vinkovačkih jeseni. Ondje će se izmjenjivati Slavonski sokak, Begeš, Sanjalice.

Ova hvale vrijedna manifestacija počinje u 17 sati na Trgu Vinkovačkih jeseni gdje će se predstaviti običaji i gastro ponuda Slovenija u Slavoniji. Za večernju zabavu će se pobrinuti TS Slavonski Sokak a u 22 sata nastupa Doris Dragović.