Podaci o posjećenosti stadiona Hajduk najpopularniji, drugi je Dinamo, a treći Osijek

foto: NK OSIJEK

Uzbudljiva i nevjerojatna sezona SuperSport HNL-a obilježena je ne samo vatrenim utakmicama na terenu, već i impresivnim brojem gledatelja koji su uživali u nogometnom spektaklu diljem Hrvatske. Prema najnovijim statistikama, trenutno se bilježi preko 5000 gledatelja po utakmici, čime je srušen dugogodišnji rekord iz sezone 1992/93 kada je prosjek bio 4264 gledatelja.

Najviše zapažen u tom aspektu je Hajduk, koji se može pohvaliti gotovo nevjerojatnih 200.000 posjeta na svom domaćem stadionu Poljud. Prosjek od 21.826 gledatelja po domaćoj utakmici i impresivnih 8282 na gostujućim terenima svjedoči o strastvenoj podršci koju navijači pružaju svojoj momčadi.

Dinamo, kao jedan od najuspješnijih klubova u SuperSport HNL-u, također ima značajan broj navijača. Prosjek od 7404 gledatelja na domaćem terenu i 9296 na gostovanjima svrstava ih među klubove s visokim brojem podržavatelja.

Osijek, smješten na trećem mjestu, može se pohvaliti trećim najvećim brojem gledatelja na domaćem terenu. Na Opus areni, Osijek je privukao prosječno 7310 gledatelja, stvarajući nezaboravnu atmosferu za svoje igrače.