Policajci i učenici obilježili Međunarodni dan obitelji

Odjel prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske te kontakt policajci Policijske postaje Našice i Beli Manastir, u suradnji i dogovoru s Osnovnim školama „Kralja Tomislava“ u Našicama, Osnovnom školom „Hinka Juhna“ Podgorač, područna škola Budimci i Osnovnom školom „Dr. Franjo Tuđman“ iz Belog Manastira, obilježili su ove godine Međunarodni dan obitelji na poseban način, u sklopu Preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.

Učenici nižih razreda spomenutih osnovnih škola su zajedno s kontakt policajcima u tjednu koji je prethodio Međunarodnom danu obitelji izrađivali crteže s temom obitelji. Potom su svoje crteže izložili u predvorju svojih škola gdje su ih zajedno sa svojim kontakt policajcima pregledavali i uspoređivali. Policajci su iskoristili priliku te su s djecom kroz edukativne radionice govorili o važnosti promicanja i ukazivanja na obiteljske vrijednosti.

Aktivnost je izazvala oduševljenje malih učenika a uz podršku i pohvalu učiteljica i policajaca ovaj događaj će im dugo ostati u sjećanju.

Glavni cilj obilježavanja ovoga međunarodnog dana je senzibilizacija djece na važnost i ulogu obitelji u njihovom odrastanju, ali i poštovanja obiteljskog života, tradicije i običaja. Želja je na ovaj način poslati poruku djeci ali i njihovim roditeljima da je obitelj temelj iz kojeg kao djeca idemo u svijet i u koju bi se trebali uvijek radosno vraćati.