Policija i službe spremne za zimske uvjete na cestama

Održan je sastanak koordinacije Policijske postaje Beli Manastir, predstavnika jedinice lokalne samouprave i koncesionara cesta povodom skorijeg početka zimske sezone na cestama. Zimski uvjeti počinju 15. studenog i traju sve do 15. travnja, kada vozači obavezno moraju imati zimsku opremu na vozilima.

,,Svake godine Policijska postaja Beli Manastir održava radni sastanak s ciljem osiguranja što bolje protočnosti i sigurnosti cestovnog prometa, a pored i postizanja što bolje uvezanosti i koordinacije povezanosti policije sa službama koje skrpe o čišćenju i osiguranja prohodnosti cestovnih pravaca. Pozvali smo sve predstavnike jedinica lokalne samouprava i koncesionara državnih, županijskih i lokalnih cesta. Od svih jedinica dobili smo njihove operativne planove kojima je detaljno razrađeno gdje će i koje tvrtke to obavljati. Policija će tijekom svoje redovne djelatnosti kontinuirano provoditi nadzor propisane zimske opreme, isključivati nepropisna vozila iz prometa”, istaknuo je načelnik PP Beli Manastir Ivica Tkalec.

Dakle, zimske gume i ostala zimska oprema obvezna je od 15. studenog, ako nema zimsku opremu policija će izdati kazne: ,,Propisane kazne za nekorištenje zimske opreme su 1000 kuna. Vozači su obavezni s vozila ukloniti snijeg, led, vodi za ne činjenje istoga kazna je također 1000 kuna. Od 15. studenog do 15. Ožujka traju zimski uvjeti na cestama”, rekao je policijski službenik Žarko Jurak.

Osim vozača i službe održavanja cesta moraju biti spremne za zimske uvjete na cestama. Na području Baranje Cesting pokriva 320 km cesta, za poledicu i snijeg su spremni! ,,Spremni smo kao i svake godine, trenutno imamo na raspolaganju 550 tona soli s kojima počinjemo održavanje područja Baranja odnosno 320 km cesta koje održavamo na ovom području. Spremni smo na sve vremenske uvjete”, rekao je Roman Rašić.