Policija najavila pojačane mjere usmjerene na prisutnost alkohola

FOTO:Policija/MUP

Povodom proslave svetog Vinka, 22. siječnja, na području cijele PU osječko – baranjske provest će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanju prisutnosti alkohola u krvi vozača.

Od 18. do 20. siječnja na području ove policijske uprave policijski službenici zatekli su u prometu 27 vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, od kojih su 22 vozača evidentirana u vremenu od 23 sata 19. siječnja do 6 sati 20. siječnja.

U navedenom periodu, osim prekršaja nedozvoljene koncentracija alkohola u krvi, evidentirano je još 249 prekršaja, od čega 146 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljana pod zabranom, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 63 ostala prekršaja.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 20. siječnja u 1,38 sati u Belišću, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,21 grama po kilogramu. – izvijestila je PU osječko-baranjska

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here