Policija najavila pojačani nadzor prometa

Iz godine u godinu statističko praćenje broja prometnih nesreća općenito pokazuje da se najteže prometne nesreće događaju zbog ljudskih grešaka, odnosno grubog kršenja prometnih pravila i nepoštivanja prometne signalizacije. Četiri glavne ubojice u prometu su alkohol, brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i mobitel.

U cilju zaustavljanja negativnog trenda, policija poduzima aktivnosti u koje je uključen maksimalan broj policijskih službenika, kao i uređaji, odnosno oprema koja se koristi za nadzor i kontrolu prometa ( (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za droge, uređaji za nadzor brzine, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica). 

U nadolazećem vikendu, 17. i 18. kolovoza, na području čitave PU osječko – baranjske policijski će službenici provesti pojačane mjere u prometu.

Mjere će biti usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka najtežih prometnih nesreća i njihovih posljedica. Prvenstveno će se obratiti pažnja na jednu od takozvanih „četiri glavne ubojice u prometu“, a to je vožnja uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.