Policija o talačkoj krizi u Kneževu: Muškarac (49) zatočio ženu i prijetio aktiviranjem ručne bombe

Nakon višesatnih pregovora, danas u 2,40 sati, osumnjičeni se predao policijskim službenicima pregovaračkog tima te je, uz uporabu sredstava prisile, priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, kažu iz policije

Talačka kriza u kojoj je u mjestu Kneževo u Baranji muškarac satima u stanu držao zatočenu ženu okončana je bez žrtava. Muškarac je uhićen. Satima je u stanu držao ženu, prijeteći da će aktivirati eksplozivnu napravu zbog čega su evakuirani svi susjedi koji se polako vraćaju u svoje domove. Osječka policija priopćila je da je jučer oko 17,45 sati na području Kneževa 49-godišnji hrvatski državljanin ograničio slobodu kretanja  34-godišnjakinji, s kojom je bio u vezi i s kojom ima zajedničko dijete. Kako je prijetio aktiviranjem ručne bombe ukoliko policijski službenici pokušaju ući u stan, iz zgrade su evakuirani stanari te je na mjesto događaja upućen pregovarački i taktički tim Jedinice specijalne i interventne policije Osijek.

“Nakon višesatnih pregovora, danas u 2,40 sati, osumnjičeni se predao policijskim službenicima pregovaračkog tima te je, uz uporabu  sredstava prisile, priveden u službene prostorije policije na  kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protupravno oduzimanje slobode i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”, priopćila je policija.

Osumnjičeni  i 34-godišnjakinja prilikom opisanoga događaja nisu ozlijeđeni, kažu iz policije.