Policija održala predavanje za zaposlene kroz program Zaželi u Čemincu

Nakon Popovca, Belog Manastira i Kneževih Vinograda danas je edukacija održana za gerontodomaćice i u Čemincu. Kroz projekt Zaželi zaposleno je 25 žena s područja Općine koje će se kroz 6 mjeseci brinuti o starijim i nemoćnim osobama.

Predavanje se temeljilo na sigurnost u prometu i prevenciju prevara na kućnom pragu, edukaciju su proveli policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Beli Manastir Žarko Jurak i policijski službenik za prevenciju Marin Bošnjak.

S obzirom na to da će zaposlene žene idućih nekoliko mjeseci brinuti o starijim i nemoćnim osoba, pomagati im u obavljaju svakodnevnih aktivnosti, ići u trgovinu, ljekarnu i plaćati račune postaju aktivne sudionice u prometu. Kroz projekt ženama su ustupljene bicikle s kojima će obavljati te zadatke.

Svakoga dana nekoliko puta bit će dio prometa te je bitno naglasiti kako se ponašati u prometu. Također, provodit će vrijeme sa starijim osobama koje su sve češće meta prevara na kućnom pragu. Prevaranti se često predstavljaju kao liječnici, prodavatelji proizvoda i usluga pa i razni službenici, a policija je danas djelatnice uputila kako postupati ako netko dođe na vrata njihovih korisnika.

Načelnik Općine Čeminac, Danijel Rešetar, zahvalio se policiji na suradnji te istaknuo važnost ove edukacije prvenstveno zbog sigurnosti sudionica u prometu te zaštite imovine starijih i nemoćnih osoba. ,,Neke zaposlenice nemaju vozačku dozvolu, a biciklom prometuju svakoga dana zbog čega je ova edukacija od velikog značaja”, zaključio je.

,,Cilj edukacije je povećanje svijesti svih sudionika u prometu, a naročito vozača bicikla o nužnosti poštivanja prometnih propisa te prihvaćanja pravilnog ponašanja u prometu radi smanjenja broja najtežih prekršaja koji izravno dovode u opasnost vozače i druge sudionike u prometu”, istaknuo je policijski službenik Žarko Jurak.