Policijska potjera: Bježao policiji bez vozačke

foto:ilustracija

Jučer, 6. ožujka, policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske zaprimili su dojavu građanina da u maloljetni vozač prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom upravlja osobnim automobilom u Osijeku.

Oko 17 sati policijski službenici u službenom vozilu „presretač“ uočili su vozilo i pokušali ga zaustaviti. Vozač osobnog automobila odbio je postupiti po znaku policijskog službenika, naglo je povećao brzinu kretanja i pobjegao.  

Prilikom bijega maloljetni vozač počinio je niz prekršaja: ne postupanje po znakovima koje daje ovlaštena osoba, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prolazak kroz crveno svjetlo na mjestu na kojem se upravlja prometom uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima i vožnja u suprotnom smjeru.
Nakon potrage, policijski službenici sustigli su i zaustavili vozilo.

Oko 19,50 sati maloljetni vozač je uhićen. Zbog počinjenih prometnih prekršaja tijekom današnjeg dana, 7. ožujka, uz optužni prijedlog, vozač će biti predan dežurnom sucu za prekršaje Općinskog suda u Osijeku – Prekršajni odjel.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 52.000 kuna, maksimalna kazna zatvora u trajanju do 60 dana, 21 kazneni bod i zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 24 mjeseca.

Vozač je već bio evidentiran zbog počinjenog prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.