Policijski službenici održali edukativnu radionicu u Udruženju Baranja u Lugu

Danas su u udruženju „Baranja” u Lugu policijski službenici Policijske postaje Beli Manastir Žarko Jurak i Marin Bošnjak održali edukativnu radionicu „Biciklisti u prometu”. Ista se održala povodom tradicionalne biciklijade pod nazivom „ Biciklijada Baranja 2022.” koja ima financijsku podršku Osječko-baranjske županije i Općine Bilje.

Na radionici je sudjelovalo 30 žena iz projekta „Projekt zaželi” koje su policijski službenici educirali o temama kao što su pravila ponašanja biciklista u prometu te je istima skrenuta pozornost na njihove obveze te poštivanje prometnih znakova.

Iznimno je značajno da educiramo ovu kategoriju sudionika u prometu odnos bicikliste. Veliki broj njih nije prošlo nikakvo prometno osposobljavanje odnosno nemaju osnovne poznavanja prometnih propisa za njihovo sudjelovanje u prometu. Nadam se da smo im ovom edukacijom pomogli kako bi kao biciklisti bili sigurniji prilikom sudjelovanja u prometu na cestama.”– Izjavio je Žarko Jurak policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Beli Manastir.