Porast broja oboljelih – u OBŽ 4 novozaraženih

OBŽ

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 83 uzorka od kojih su četiri pozitivna na Covid-19, izvijestio je javnost Goran Ivanović načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na redovnoj konferenciji za medije.

Svo četvero novooboljelih od ranije su poznati epidemiološkoj službi jer su kontakti od prije zaraženih osoba te su bili u samoizolaciji. Radi se o dvjema osoba u Gatu i dvjema osobama u Marijančacima. Ukupno na području županije ima 129 bolesnika, od kojih je njih 93 izliječeno, troje više nego jučer. Aktivnih bolesnika u ovome trenutku ima 36. Broj hospitaliziranih pacijenata još uvijek je 10, dok niti jedan pacijent nije na respiratoru. Do sada je od Covida-19 na području županije preminulo osmero pacijenata.

U samoizolaciji je troje novih kontakata što daje ukupan broj od 157 ljudi, što je manje za 46 osoba od jučer. Poštivanje mjera samoizolacije policija je provjerila na 8 adresa, od kojih je jedna provjera prema dojavi građana, no nije zabilježeno niti jedno kršenje samoizolacije.

Propusnice su provjerene kod 2811 osoba na 7 stalnih nadzornih punktova na rubovima županije te nije zabilježen niti jedan pokušaj kretanja bez valjane E-propusnice.

Načelnik Ivanović dodao je kako se sportska i dječja igrališta otvaraju sutra iako se još uvijek čekaju preporučene mjere od Nacionalnog stožera koje će biti propisane za provođenje vremena na igralištima. Također, objasnio je kako svi koji dolaze iz drugih zemalja u Hrvatsku na samo 72 sata pri ulasku u državu moraju imati potvrdu da su u posljednja 24 sata napravili PSR test na Covid-19 te da su negativni. Osobe koje dolaze u Hrvatsku na druže razdoblje i biti će 14 dana u samoizolaciji ne moraju raditi test već kao do sada mogu ući u državu.