Portanova ponovno otvorena, utvrđeno da nema eksploziva

Jutros, 5. prosinca, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave. Prijavama su dodani i trgovački centri koji su evakuirani.

Evakuiran je i trgovački centar Portanova, izvijestili su na svojim društvenim mrežama: ,,Zbog izvanrednih okolnosti, danas, 5.12. TC Portanova je evakuiran, zbog čega trgovine privremeno neće raditi. Pratite nas za daljnje obavijesti o ponovnom otvaranju trgovina”.

Iz Portanove su se ponovno javili kako opasnosti nema, te ga su trgovine ponovno otvorene: ,,Dragi posjetitelji i zaposlenici trgovačkog centra Portanova, pregledom trgovačkog centra policijski službenici utvrdili su da je povratak u trgovački centar sada siguran. Pozivamo Vas da se bez straha vratite u shopping i na svoja radna mjesta!”

Iz Policijske uprave osječko-baranjske potvrdili su informaciju: ,,Daljnjim obavljenim pregledom u trgovačkom centru nisu potvrđeni navodi iz dojave o eksplozivnoj napravi.”

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.