Postavljen semafor s mjeračem brzine u Baranjskom Petrovom Selu

Proteklih dana krenuo je s radom semafor s mjeračem brzine u centru Baranjskog Petrovog Sela. Ovaj projekt je ostvaren na inicijativu Policijske postaje Beli Manastir u suradnji s Hrvatskim cestama i Općinom Petlovac. Projekt je ukupno vrijedan pola milijuna kuna.

Semafor s mjeračem brzine postavljen je u sam centar sela, na pješački prijelaz gdje se spajaju Kolodvorska i Glavna ulica, tamo se nalaze ugostiteljski objekti, pošta, crkva, osnovna škola, trgovina i drugo. Inicijativa je pokrenuta zbog sigurnosti pješaka, pogotovo djece.

,,Postavljanje semafora bilo je potrebno iz razloga što je došlo do povećanja prometa vozila u ovim ulicama te kako bi zaštitili najranjiviju skupinu u prometu, a to su pješaci pogotovo školska djeca.” – rekao policijski službenik a sigurnost u prometu PP Beli Manastir Žarko Jurak. Ovu osnovnu školu pohađa stotinjak učenika os prvog do osmog razreda iz brojnih naselja s područja ove, ali i susjednih općina.

Ograničenje u ovim ulicama, kao i u cijelom naselju je 50 kilometara na sat, međutim zbog mnogi vozači voze brze. Usputno ova ulica je vrlo prometna jer spaja Beli Manastir i Belišće, a i gust je teretni promet zbog neposredne blizine graničnog prijelaza s Mađarskom.

Ovim semaforom vozači koji voze preko ograničenja biti će zaustavljeni crvenim svijetlom koje se automatski aktivira nakon što mjerač očita veću brzinu od one dozvoljene.

Osim ovog projekta za sigurnost u prometu Baranjskog Petrovog Sela u proteklih godinu dana postavljene su i nove prometne signalizacije kao što su bljeskalice i prometni znakovi s refleksijama na zavojima te zaštitna ograda i ogledalo.