Postavljena nova sigurnosno-prometna rješenja u Belom Manastiru

Kao što smo jučer izvijestili na Osječkoj ulici u Belom Manastiru postavljen je novi semafor, osim semafora postavljeni su i ležeći policajci kod škole i ograničenje brzine.

Na križanju Školske ulice i Ulice Vladimira Nazora postavljena su dva ležeća policajca. U Školskoj ulici, iz smjera tržnice prema školi, postavljen je jedan ležeći policajac te znak ograničenja brzine 30km/h, dok je drugi ležeći policajac postavljen u Ulici Vladimira Nazora, iz smjera vrtića prema centru Grada.

Kao što je naglašeno od strane gradskih vlasti, na prostoru oko belomanastirskih škola moraju se pronaći rješenja za sigurnost u cestovnome prometu. Ovo križanje, najprometnije je u krugu škola zbog srednjoškolaca koji pod velikim odmorom, ovim križanjem, dolaze do pekare, ali idu i prema kolodvoru kao i centru Grada.

Prije desetak dana također je obnovljen ležeći policajac na pješačkome prijelazu, na istome križanju, koji je prvotno postavljen prije nekoliko godina, ali je s vremenom ”upao” zbog prometovanja vozila te više nije usporavao vozače.

Iz gradske uprave doznajemo kako postoji još nekoliko lokacija u Belom Manastiru na kojima će biti poduzete sigurnosne mjere, sukladno time vršiti će se postavljanje prometnih i drugih signalizacija na temelju procjene rizika. Jedna od problemskih lokacija je križanje Ulice kralja Zvonimira i Ulice Svetog Martina, kod HEP-a.