Potraga za Djed Božićnjakom premijerno u Vrbovcu , 12. prosinca u Belom Manastiru

Gradsko kazalište Beli Manastir, nakon dvije dramske premijere („Pruži mi ruku“ u suradnji s osječkom policijom i „Moj alter ego i ja“ ) u zadnjim je pripremama za novu božićnu predstavu za djecu. Program za prosinac popunjen im je već od rujna, a dogovorene izvedbe kreću već od 1. prosinca. Na prvu adventsku nedjelju, kazalištarci će biti u Petlovcu od 17.00 sati, gdje će u živim jaslicama biti Josip i Marija (glumci Matija Barić i Tena Grgić). U isto vrijeme u Belom Manastiru će Djed Božićnjak sa svojim vilenjacima biti u popularnom vlakiću Ćiri, gdje će se slikati i družiti s djecom i podijeliti im medenjake. 8. prosinca u Vrbovcu će premijerno izvesti predstavu „Potraga za Djed Božićnjakom“.

Režiju predstave kao i izbor kostima potpisuje Daniela Taslidžić Herman, izbor glazbe i dizajn svjetla Zoran Herman, a uloge nose: Igor Farkaš, Sanja Horvat, Dunja Vlahek, Klea Posavac, Matija Barić, Lana Herman, Ema Horvat, Dora Rabbi i Mia Tomšić. Djed Božićnjak se silno naljuti na djecu koja žele samo skupe poklone i demonstrativno odlazi iz trgovačkog centra. No, kako Božić već kuca na vrata, a njega nema, nastaje panika na Sjevernom polu, a vilenjaci i Djedova kći – Mrazica, kreću u potragu za njim i daju oglas na društvenim mrežama. Nakon što im u kuću neočekivano dođe uskršnja zečica, koja zna da je Djed posjetio svoju staru prijateljicu, Novu godinu, uskoro saznaju zašto se Djed naljutio i gdje bi mogao biti.

Hoće li na pronaći i hoće li Djed podijeliti poklone, saznat ćemo 12. prosinca. Belomanastirska izvedba bit će upravo 12. prosinca u 9 sati te 21. prosinca u Petlovcu. Tijekom adventskih programa i drugih sadržaja, glumci će gotovo svakodnevno uveseljavati djecu svojim izvedbama za tvrtke, škole, vrtiće i udruge sve do 22. prosinca. Nakon kraće pauze nastavljaju dalje s probama za nove predstave i gostovanjima.