Potrošači se odriču tradicionalnih oblika praćenja zabavnih i medijskih sadržaja

Potrošači sve više koriste digitalnu tehnologiju u razne svrhe, a velike se promjene odvijaju u načinu pristupanja zabavnim i medijskim sadržajima. 38% potrošača prima zabavni sadržaj putem streama najmanje jednom dnevno, a među potrošačima Generacije Z, više od 50% prestaje pristupati zabavnim sadržajima na tradicionalan način, odnosno putem raznih kablova.

Rezultati istraživanja koji procjenjuju ponašanje, navike i očekivanja više od 21.000 internetskih potrošača u 27 zemalja objavljeni su u PwC-ovoj studiji Global Consumer Insights Survey. Ona otkriva ubrzane promjene u ponašanju potrošača u raznim područjima, ne samo u praćenju zabavnih i medijskih sadržaja. Kada je riječ o praćenju vijesti, 25% potrošača prvo posjećuje društvene mreže kako bi se informirali o najnovijim događajima. Uzimajući u obzir koliko su danas društvene mreže sveprisutne, to i nije iznenađujuće.

Oglasi koji se postavljaju na društvene medije i koji omogućavaju potrošačima komunikaciju s brendovima sada su treći najefikasniji oblik oglašavanja, a među milenijalcima su najpopularniji, prestižući tako tradicionalne televizijske oglase. Studija otkriva da potrošači, bombardirani ogromnom ponudom, stalno traže alate koji će im pomoći u pojednostavljivanju kupovnih izbora.

Dvije trećine potrošača sada su spremniji pristupiti netradicionalnim zdravstvenim uslugama putem interneta. Njih gotovo 75% ima aplikacije koje se koriste u zdravstvene svrhe, od kojih su one za praćenje vježbanja i zdravlja najpopularnije. Više od polovice (51%) ispitanih koristilo je pametni telefon za plaćanje računa i faktura putem interneta, a isti postotak je prebacivao novac putem interneta. Prvi put u proteklih 10 godina od kada PwC radi ovo istraživanje, ispitani potrošači koriste pametne telefone više od ostalih mobilnih uređaja za kupnju putem interneta, pri čemu ih 24% na tjednoj bazi koristi pametni telefon za kupnju putem interneta.