Povoljnija i kvalitetnija usluga razmjene elektroničkih računa za sve članove Hrvatske obrtničke komore

foto:pixabay

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i DB informatika d.o.o. potpisali su Sporazum o međusobnim odnosima koji osigurava svim hrvatskim obrtnicima kvalitetnu i povoljnu razmjenu e-računa. Svi članovi HOK-a dobili su povlaštene mogućnosti zaprimanja, slanja i pohrane elektroničkih računa s obveznicima javne nabave, u međusobnoj razmjeni računa, ali i u razmjeni računa sa svim poslovnim subjektima u Hrvatskoj i EU.

Sporazum su potpisali predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i direktor DB informatike Darko Glujić, čime je započeta suradnja u okviru projekta HOK Zajednička nabava.

„Hrvatska obrtnička komora kroz projekt pogodnosti nastoji olakšati poslovanje svojim članovima u svim segmentima. Potpisivanjem sporazuma o suradnji između Hrvatske obrtničke komore i DB Informatike obrtnicima će biti omogućeno pristupačnije korištenje eRačuna s ciljem ubrzavanja i automatiziranja poslovnih procesa, ali i ostvarivanja značajnih ušteda u tom dijelu poslovanja. S obzirom da se očekuje propisivanje zakonske obveze izdavanja e-računa za sve poslovne subjekte, kojim se želi postići administrativno rasterećenje kroz digitalizaciju procesa, ovim sporazumom Hrvatska obrtnička komora želi osigurati svojim članovima povoljnije uvjete korištenja ove usluge“, rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

“Ponosan sam što je DB informatika prošla HOK-ov strogi kvalitativni proces odabira partnera za pružanje usluga razmjene elektroničkih računa, obzirom da posvećujemo posebnu pozornost obrtnicima kao najvitalnijem dijelu hrvatskog gospodarstva. Uvjeren sam da ćemo ispuniti sva visoka očekivanja, a sa zajedničkim ciljem povećanja konkurentnosti hrvatskih poduzetnika. Po mojim saznanjima, ovo je prvi projekt vezan uz  tematiku razmjene računa u realnom sektoru ove veličine u Hrvatskoj. Provedbom Sporazuma postajemo najveći informacijski posrednik u Hrvatskoj po broju korisnika, čime je napravljen veliki korak prema cilju našeg projekta SUPER (https://www.super.hr) – uspostaviti hrvatski javni adresni prostor za promet elektroničkim računima za sve poslovne subjekte. Posebno me veseli najava proširenja sporazuma u budućnosti”, izjavio je Darko Glujić, direktor DB informatike.