Poziv prijateljima Stevice Šovakova: podjelite svoja sjećanja!

Povodom izdavanja knjige – “Stevica” (priča o prijateljstvu, borbi za život i životu nakon izgubljene bitke) obitelj Šovakov i autorica pozivaju sve koji su poznavali ovog mladića da podjele svoja sjećanja na njega, kako bi ih zabilježili u knjigu. Svi Stevičini prijatelji i poznanici mogu se javiti na e-mail: gkbelimanastir@gmail.com te poslati stare fotografije ili podijeliti sjećanja na ovog mladića.

Stevica Šovakov bio je odličan student, nogometni sudac, vrijedan mladić i uz brojne vrline prije svega veliki borac za život. Ono po čemu je bio poseban i po čemu ga pamte i prijatelji i bolničko osoblje je njegova neopisiva snaga i karizma koju je imao.

Nakon silnih operacija i amputacije noge, preminuo je 28. ožujka 2008. godine u 25. godini života. Inicijativa je pokrenuta proteklog ljeta, a obitelj Šovakov povjerenje za napisati knjigu iskazala je Danieli Herman, koja je bila Stevičina prijateljica te koja je uz njega provela dugi niz godina. 

Knjiga prati Stevičin život od rođenja do smrti, podijeljena u nekoliko poglavlja, a jedno je upravo posvećeno svima onima koji se rado sjećaju Stevice Šovakova.