PP Beli Manastir održala edukaciju za djelatnike Belja o sigurnosti u prometu

Danas je Policijska postaja Beli Manastir održala edukaciju za 70 zaposlenika tvrtke Belje plus d.o.o. o zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Djelatnici ove tvrtke ponajviše vozači traktora i drugih radnih strojeva aktivni su sudionici prometa na baranjskim cestama.

Edukaciju vodio je Žarko Jurak policijski službenik za sigurnost i prevenciju u cestovnom prometu PP  Beli Manastir

Posebna pozornost tijekom edukacije bila je usmjerena na iznošenja blata na kolnik, obaveze postavljanja privremene regulacije prometa tijekom izvoza s polja na ceste, teret na vozilu, vozila pod pratnjom i način provođenja pratnje, tehnička ispravnost traktora, radnih strojeva, prikolica i dr., registracija vozila, preventivno postupanje u prometu i ostalo.

Cilj edukacije je povećanje svijesti svih sudionika u prometu o nužnosti poštivanja prometnih propisa te prihvaćanja pravilnog ponašanja u prometu, a radi smanjenja broja najtežih prekršaja koji izravno dovode u opasnost vozače i druge sudionike u prometu, odnosno  kako bi se zakon o sigurnosti prometa na cestama dosljedno provodio, a ujedno i da se sigurnost svih sudionika u prometu podigne na veću razinu.

,,Cilj edukacije upozoriti vozače traktora i radnih strojeva na opasnosti koje sa sobom nose prilikom sudjelovanja u prometu, te istima pružiti osnovne informacije o njihovim obvezama, a sve u cilju povećanja sigurnosti samih vozača traktora i radnih strojeva, putnike koje eventualno prevoze i sve ostale sudionike u prometu”, rekao je policijski službenik Žarko Jurak.