PP Beli Manastir održala edukaciju za djelatnike Belja o sigurnosti u prometu

Policijska postaja Beli Manastir održala je u četvrtak, 8. veljače, 2024. godine edukaciju za zaposlenika tvrtke Belje plus d.o.o. u Mirkovcu. Tema edukacije je Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Djelatnici ove tvrtke, ponajviše vozači traktora i drugih radnih strojeva aktivni su sudionici prometa na baranjskim cestama.

Posebna pozornost tijekom edukacije usmjerena je na iznošenje blata na kolnik, obaveze postavljanja privremene regulacije prometa tijekom izvoza s polja na ceste, teret na vozilu, vozila pod pratnjom i način provođenja pratnje, tehnička ispravnost traktora, radnih strojeva, prikolica i dr., registracija vozila, preventivno postupanje u prometu i ostalo.

Cilj edukacije je povećanje svijesti svih sudionika u prometu o nužnosti poštivanja prometnih propisa te prihvaćanja pravilnog ponašanja u prometu, a radi smanjenja broja najtežih prekršaja koji izravno dovode u opasnost vozače i druge sudionike u prometu, odnosno  kako bi se zakon o sigurnosti prometa na cestama dosljedno provodio, a ujedno i da se sigurnost svih sudionika u prometu podigne na veću razinu.

Edukaciju je vodio Žarko Jurak policijski službenik za sigurnost i prevenciju u cestovnom prometu PP Beli Manastir.